Dom za stare na voždovcu BG DOM 56
Dom za stare

Licenca: 783

Ul. Jovana Popovića 7,

Voždovac, Beograd

011/ 749-81-37

066/ 88-00-888

Saveti i preporuke za očuvanje zdravlja i sreće u starosti

Napredak u medicini i povećanje životnog veka omogućili su nam da živimo duže i kvalitetnije živote. Starenje je prirodni proces koji svako od nas prolazi. Ali to ne znači da ne možemo uživati u zdravlju i sreći čak i u poznim godinama. U nastavku slede saveti i preporuke za očuvanje zdravlja i sreće u starosti.

Zadržite dobro, zdravlje i sreću ma koliko godina da imate!

Pravilan način ishrane je ključan za održavanje dobrog zdravlja tokom starenja. Preporučuje se konzumiranje raznovrsne ishrane bogate voćem, povrćem, integralnim žitaricama. Takodje i zdravim izvorima proteina poput ribe, piletine i sličnoi. Izbegavanje prerađene hrane i šećera takođe ima pozitivan uticaj na zdravlje. Redovno hidriranje je takođe važno za održavanje vitalnosti i funkcije organizma.

Fizička aktivnost je ključna za očuvanje zdravlja i vitalnosti u starosti. Redovno vežbanje pomaže u jačanju mišića i kostiju, održavanju fleksibilnosti i ravnoteže, kao i poboljšanju kardiovaskularnog zdravlja. Šetnja i boravak u prirodi, kao i blage vežbe snage mogu biti izvrsni načini da ostanete aktivni i zdravi. Uz to, društvene aktivnosti poput plesa, grupnih vežbi ili članstva u klubovima mogu vam pružiti priliku da upoznate nove ljude i održavate socijalne veze.

Održavanje mentalne aktivnosti takođe je ključno za zdravlje i sreću u starosti. Rešavanje ukrštenih reči, učenje novih veština, čitanje, pisanje ili sviranje instrumenta su samo neke od aktivnosti koje mogu održati vaš um angažovanim. Redovni izazovi za mozak mogu pomoći u očuvanju kognitivnih funkcija i smanjenju rizika od demencije.

Adekvatna pomoć i zdravstvena nega u domu za stare

Pored zdravog načina života, važno je takođe imati podršku i adekvatnu negu. U tom smislu, domovi za smeštaj starih poput BG DOM-a 56 mogu biti odličan izbor za one koji žele kvalitetan smeštaj i negu u starosti. BG DOM 56 je poznat po svojoj izvrsnoj reputaciji i pružanju visokog nivoa usluga starijim osobama. Njihov tim posvećenih stručnjaka osigurava da stanovnici doma dobiju individualizovanu pažnju i podršku koja im je potrebna kako bi se osećali sigurno i udobno.

BG DOM 56 nudi raznovrsne aktivnosti i program za očuvanje mentalnog i fizičkog zdravlja svojih korisnika. Redovno organizovane vežbe, terapije i aktivnosti poput društvenih igara, umetničkih radionica ili grupnih izleta omogućavaju korisnicima da ostanu aktivni i druže se sa svojim vršnjacima. Takođe, domovi za smeštaj starih poput BG DOM-a 56 pružaju i medicinsku negu, što je posebno važno za one koji zahtevaju redovno praćenje zdravstvenog stanja ili terapije.

Pored toga, socijalna interakcija igra ključnu ulogu za očuvanje zdravlja, sreće u starosti. BG DOM 56 stvara prijateljsko i podržavajuće okruženje u kojem se korisnici mogu povezati i izgraditi prijateljstva sa svojim vršnjacima. Organizovanje društvenih događaja, kao što su koncerti, tematske večeri ili proslave, pruža priliku za zajedničko slavlje i uživanje.

Pronadjite sreću i sačuvajte zdravlje u našem domu za stare

Važno je napomenuti da svako ima svoje jedinstvene potrebe i preferencije kada je u pitanju smeštaj u starosti. Pre donošenja odluke o smeštaju, važno je istražiti različite opcije i razgovarati sa stručnjacima kako bi se pronašao dom koji najbolje odgovara individualnim potrebama i željama.

Ukratko, očuvanje zdravlja i sreće u starosti zahteva integrisani pristup koji uključuje zdrav način života, mentalnu stimulaciju, podršku i socijalnu interakciju. BG DOM 56 predstavlja izvrstan izbor za smeštaj starih, jer pruža kvalitetnu negu, raznovrsne aktivnosti i podršku koja je neophodna za zdrav i ispunjen život u poznim godinama.

Pročitajte i naše druge objave

bg dom 56 - zivot posle 70-te

Život posle 70-te

Život nakon 70: Saveti za zdravu i ispunjenu starost Sedamdesete godine života su često prekretnica – vreme refleksije, prilagođavanja i nastavka uživanja u životu. Iako

Pošaljite nam upit

Ili nas pozovite!