Dom za stare na voždovcu BG DOM 56
Dom za stare

Licenca: 783

Ul. Jovana Popovića 7,

Voždovac, Beograd

011/ 749-81-37

066/ 88-00-888

Društveni život u domu za stare BG DOM 56

U domovima za smeštaj starih lica, poput našeg BG DOM-a 56, organizacija aktivnog društvenog života ima izuzetnu važnost. Smatramo da je ključno omogućiti korisnicima da uživaju u čarima okupljanja, druženja i slatkim, malim razgovorima uz kaficu, jer to predstavlja bitan aspekt njihovog socijalnog života.

Prilikom donošenja odluke o smeštaju, temeljito razmatramo potrebe i navike svakog korisnika doma za smeštaj starih lica. Naš cilj je da povežemo osobe sličnih potreba, interesovanja i životnih stavova, kako bi se stvorila harmonija i podrška među korisnicima.

cilju brige o našim korisnicima, svakodnevno pažljivo pratimo njihovo stanje i odmah reagujemo na eventualne promene. Na taj način obezbeđujemo da imaju sve što im je potrebno za udoban i bezbedan boravak.

Izdvajamo neke od naših aktivnosti za:

U našem domu za stare, život je društvena igra puna osmeha i radosti

Aktivnosti koje redovno organizujemo kako bismo obogatili društveni život naših korisnika:

Obeležavanje rođendana: S posebnom pažnjom proslavljamo rođendane naših korisnika, pružajući im priliku da se osećaju voljeno i posebno. Organizujemo svečane događaje, pravimo torte i donosimo poklone kako bismo im pružili nezaboravno iskustvo.

Obeležavanje verskih praznika: Poštujemo različite verske tradicije naših korisnika. Uzimamo u obzir verske praznike poput Božića, Uskrsa i krsnih slava, organizujući prigodne događaje, običaje i proslave kako bismo stvorili atmosferu zajedništva i duhovne povezanosti.

Obeležavanje državnih praznika: Učestvujemo u proslavama državnih praznika, ili obeležavamo Dan osnivanja doma, organizujući svečane manifestacije, takmičenja i kulturne programe. Time negujemo osećaj patriotizma i uključenosti u širu zajednicu.

Negovanje društvenih igara i zanimacija: Podstičemo korisnike da se aktivno uključe u društvene igre kao što su igra karata, domina ili popularna igra „Ne ljuti se, čoveče“. Ove igre ne samo da pružaju zabavu, već podstiču druženje, takmičarski duh i mentalnu stimulaciju.

Druženje, smeh i toplina – temelji našeg doma za stare, gde je društveni život neprocenjiv

Čitanje novina, knjiga i poezije: Svakodnevno se posvećujemo čitanju novina, knjiga i poezije kako bismo održavali intelektualnu aktivnost i omogućili korisnicima da budu u toku sa aktuelnim dešavanjima. Organizujemo čitalačke grupe i sesije u kojima se zajedno diskutuje o pročitanom, delimo utiske i razmenjujemo ideje.

Organizacija kraćih izleta: S vremena na vreme organizujemo izlete u okolne prirodne i kulturne atrakcije. Ovi izleti pružaju korisnicima priliku da istraže nove predele, uživaju u prirodi i upoznaju se sa lokalnom kulturom i istorijom. Takođe, ovi izleti predstavljaju osveženje i promenu okruženja, što pozitivno utiče na njihovo raspoloženje i dobrobit.

Svakodnevne šetnje: Svesni važnosti fizičke aktivnosti, redovno organizujemo šetnje za naše korisnike. Bilo da su to šetnje u okviru dvorišta doma ili odlasci u obližnje parkove ili šetališta, te aktivnosti omogućavaju korisnicima da se kretaju na svežem vazduhu, održe vitalnost i uživaju u prirodi.

Naša vizija je da BG DOM 56 bude mesto gde se korisnici osećaju povezano, podržano i ispunjeno. Stalno radimo na proširivanju našeg programa aktivnosti i usluga kako bismo unapredili kvalitet života naših korisnika i stvorili prijatnu i srećnu zajednicu.

Pošaljite nam upit

Ili nas pozovite!