Dom za stare na voždovcu BG DOM 56
Dom za stare

Licenca: 783

Ul. Jovana Popovića 7,

Voždovac, Beograd

011/ 749-81-37

066/ 88-00-888

Samoća u starosti je najteža

samoca u starosti - bg dom 56

Samoća u starosti  je najteža i može biti jedan od najizazovnijih problema sa kojima se suočavaju starije osobe. Gubitak voljenih osoba, smanjenje socijalnih kontakata i fizička ograničenja mogu dovesti do emocionalne izolacije i negativno uticati na mentalno i fizičko blagostanje. U domu za stare BG DOM 56, razumemo te izazove i pružamo podršku starijim osobama kako bi prevazišle samoću i pronašle zajednicu i podršku.

Stvaranje zajednice i socijalnih interakcija

Jedan od ključnih aspekata doma za stare BG DOM 56 je stvaranje prave zajednice. U našem domu, starije osobe imaju priliku da se upuste u druženje i interakciju sa drugim stanarima. Organizujemo razne socijalne aktivnosti, kao što su grupne vežbe, izleti, umetničke radionice i društvene događaje. Ova okruženja pružaju priliku za upoznavanje novih prijatelja i stvaranje snažnih socijalnih veza.

Individualna podrška i briga

U domu za stare BG DOM 56, svaki korisnik dobija individualnu podršku i brigu. Naš tim stručnih i ljubaznih medicinskih radnika i negovatelja posvećen je pružanju pažnje i podrške svakom korisniku. Redovni individualni razgovori, podrška u svakodnevnim aktivnostima i pažljiva nega pomažu starijim osobama da se osećaju sigurno i da znaju da su voljeni.

Psihološka podrška i terapijske usluge

Suočavanje sa samoćom u starosti može biti emotivno teško. U domu za stare BG DOM 56, imamo stručni tim psihologa i terapeuta koji pružaju psihološku podršku i terapijske usluge. Kroz individualne sesije, terapiju grupa ili podršku u kriznim situacijama, pomažemo starijim osobama da prevaziđu osećaj samoće, razviju nove strategije suočavanja i poboljšaju svoje mentalno blagostanje.

Aktivnosti i programi za održavanje zainteresovanosti

U domu za stare BG DOM 56, verujemo da je ključno održavati interesovanje i aktivnost kod starijih osoba. Organizujemo raznovrsne programe i aktivnosti koje su prilagođene interesima i sposobnostima korisnika. To mogu biti umetničke radionice, muzičke terapije, časovi plesa, književne diskusije, igre ili baštovanstvo. Ove aktivnosti ne samo da pružaju mentalnu stimulaciju, već i stvaraju priliku za druženje i deljenje zajedničkih interesa, čime se smanjuje osećaj samoće i izolacije.

Podrška za održavanje veza sa porodicom i prijateljima

Dom za stare BG DOM 56 prepoznaje važnost održavanja veza sa porodicom i prijateljima. Korisnicima se pruža podrška u održavanju kontakta sa svojim najbližima, bilo putem redovnih poseta, telefonskih poziva ili video razgovora. Takođe organizujemo posebne događaje i proslave kako bi porodice i prijatelji mogli da se okupe i provedu kvalitetno vreme sa svojim voljenima.

Fleksibilni smeštajni aranžmani

Dom za stare BG DOM 56 pruža fleksibilne smeštajne aranžmane koji odgovaraju individualnim potrebama svakog korisnika. To može uključivati samostalne apartmane, deljenje soba sa drugim stanarima ili privatne sobe. Ovim pristupom pružamo mogućnost da starije osobe žive u sigurnom okruženju i istovremeno imaju priliku da se povežu i socijalizuju sa drugim stanarima.

Da zaključimo, samoća u starosti može biti izuzetno teška, ali dom za stare BG DOM 56 pruža podršku i rešenje. Kroz stvaranje zajednice, individualnu podršku, psihološku podršku, raznovrsne aktivnosti, održavanje veza sa porodicom i fleksibilne smeštajne aranžmane, starije osobe mogu pronaći sigurno i podržavajuće okruženje u kojem se osećaju povezano, značajno i voljeno. Dom za stare BG DOM 56 je posvećen poboljšanju kvaliteta života starijih osoba i pružanju podrške u prevazilaženju samoće u starosti.

Pročitajte i naše druge objave

bg dom 56 - zivot posle 70-te

Život posle 70-te

Život nakon 70: Saveti za zdravu i ispunjenu starost Sedamdesete godine života su često prekretnica – vreme refleksije, prilagođavanja i nastavka uživanja u životu. Iako

Pošaljite nam upit

Ili nas pozovite!