Dom za stare na voždovcu BG DOM 56
Dom za stare

Licenca: 783

Ul. Jovana Popovića 7,

Voždovac, Beograd

011/ 749-81-37

066/ 88-00-888

Posete i njihov značaj na korisnike doma za stare

posete u domu za stare

U domovima za stare, posete i njihov značaj na korisnike doma za stare imaju velikog značaja. Posete igraju ključnu ulogu u očuvanju emocionalnog blagostanja i dobrobiti korisnika. Kada se starije osobe smeste u dom, novo okruženje može doneti izazove u prilagođavanju. Tada povezanost sa porodicom, prijateljima i bliskim osobama postaje od izuzetne važnosti. Upravo zato, domovi za stare kao što je i BG DOM 56 nude izuzetnu podršku i prostor za posete. To pridonosi kvalitetu života korisnika na mnogo načina.

Povezanost sa porodicom i prijateljima: Ključni faktor za kvalitet života starijih osoba u domovima za stare

Jedan od ključnih aspekata poseta jeste održavanje emocionalnih veza i povezanosti sa najbližima. Interakcija sa članovima porodice, prijateljima i voljenim osobama pruža korisnicima doma osećaj pripadnosti i podrške. To može imati značajan uticaj na njihovu emocionalnu stabilnost, smanjenje osećaja usamljenosti i depresije. Kao i poboljšanje njihovog opšteg raspoloženja. BG DOM 56 prepoznaje važnost poseta i stvara prijateljsko okruženje koje omogućava čestu i kvalitetnu interakciju između korisnika i njihovih bližnjih.

Pored emocionalne podrške, posete imaju i fizičke i mentalne benefite. Kontakt sa voljenima podstiče fizičku aktivnost, jer često uključuje šetnje, zagrljaje i različite oblike bliskosti. Redovna fizička interakcija sa porodicom ili prijateljima može doprineti poboljšanju motoričkih funkcija i opšteg zdravlja korisnika. BG DOM 56, sa svojim otvorenim prostorom za posete i vrt pruža idealnu okolinu za takvu vrstu aktivnosti.

Takođe, posete su izvor mentalne stimulacije za korisnike doma. Razgovor sa bliskim osobama podstiče kognitivne funkcije, održava mentalnu agilnost i pomaže u očuvanju pamćenja. Deljenje priča, sećanja i iskustava sa porodicom i prijateljima može podstaći mentalnu aktivnost i osećaj zadovoljstva. Upravo svestan važnosti ovih aspekata, BG DOM 56 pruža podršku i prostor za takve interakcije, kako bi korisnici osećali bliskost i aktivirali svoj um.

Značaj poseta za korisnike doma za stare

Napomenimo takođe da dom za stare BG DOM 56 prepoznaje važnost poseta i stvara pozitivno okruženje kako bi omogućili korisnicima da se povežu sa svojim voljenima na različite načine. Uzimajući u obzir individualne potrebe i želje korisnika, BG DOM 56 pruža fleksibilnost u organizaciji poseta, osiguravajući da korisnici imaju dovoljno vremena i privatnosti za kvalitetno provedeno vreme sa svojim najbližima.

Posete takođe pružaju priliku za društvenu interakciju i širenje socijalne mreže. Uz bliske osobe, korisnici doma mogu upoznati i druge članove porodica drugih korisnika, kao i osoblje doma. Ovo stvara atmosferu zajedništva i podrške među korisnicima, što može pomoći u održavanju društvene aktivnosti i smanjenju osećaja izolacije. BG DOM 56, sa svojim programima i aktivnostima usmerenim na socijalnu interakciju, omogućava korisnicima da se povežu i grade prijateljstva, stvarajući tako zajednicu koja neguje sreću i blagostanje.

BG DOM 56 – Pružanje podrške u cilju održavanja povezanosti i bliskosti

U skladu sa aktuelnim zdravstvenim smernicama i merama, BG DOM 56 obezbeđuje adekvatne mere zaštite kako bi se osigurala sigurnost i zdravlje svih prisutnih tokom poseta. Ovo uključuje poštovanje protokola dezinfekcije, nošenje maski i održavanje fizičke distance, čime se pruža dodatna sigurnost i mir korisnicima i njihovim voljenima.

Ukratko, posete imaju izuzetan značaj za korisnike domova za stare. One pružaju emocionalnu podršku, fizičku aktivnost, mentalnu stimulaciju i društvenu interakciju. Kroz podršku i otvorenost za posete, BG DOM 56 stvara okruženje u kojem korisnici mogu održavati bliskost sa svojim voljenima, gradeći veze i negujući sreću u svojim poznim godinama.

Pročitajte i naše druge objave

bg dom 56 - zivot posle 70-te

Život posle 70-te

Život nakon 70: Saveti za zdravu i ispunjenu starost Sedamdesete godine života su često prekretnica – vreme refleksije, prilagođavanja i nastavka uživanja u životu. Iako

Pošaljite nam upit

Ili nas pozovite!