Dom za stare na voždovcu BG DOM 56
Dom za stare

Licenca: 783

Ul. Jovana Popovića 7,

Voždovac, Beograd

011/ 749-81-37

066/ 88-00-888

Domovi za stare u Srbiji

Domovi za stare u Srbiji

Domovi za stare u Srbiji i njihova potreba i značaj

U Srbiji, svaka četvrta osoba iznad 65 godina spada u kategoriju starijih, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku. Ovaj trend prisutan je ne samo u našoj zemlji, već se beleži širom sveta. U susret sve starijoj populaciji, raste i potreba za odgovarajućim smeštajem i negom za naše najstarije sugrađane.

Rastuća potreba i ograničeni kapaciteti

Međutim, trenutni kapaciteti domova za stare u Srbiji nisu dovoljni da zadovolje sve potrebe korisnika. Postoji nedostatak u broju ustanova koje nude ne samo smeštaj, već i visok nivo kvaliteta usluga i stručne brige. Ovo je dovelo do dugih lista čekanja i izazvalo problem onima koji traže adekvatno mesto za svoje voljene.

Ključni faktori: Kvalitet i licenciranost

Prilikom donošenja odluke o izboru doma za svoje najstarije, od izuzetne važnosti je da izaberete licenciranu i registrovanu ustanovu. Neophodno je da dom za stare deluje u skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti i propisima Ministarstva zdravlja. Ovi faktori garantuju kvalitetan smeštaj, adekvatnu negu i bezbednost za vaše najmilije.

Domaćinstva sa dvorištima – blagodeti prirode

Bitna karakteristika kvalitetnih domova za stare su i dvorišta koja omogućavaju korisnicima da borave u prirodnom okruženju. Dvorišta nisu samo mesto za šetnju, već i za opuštanje i druženje. Ona doprinose fizičkom blagostanju i mentalnom zadovoljstvu starijih osoba. Stoga, domovi za stare u Srbiji koji pružaju dobar smeštaj, visok nivo usluge i imaju dvorište obično imaju i više zahteva za smeštajem.

Socijalna odgovornost i blagostanje

Sve više se shvata koliko je briga o starim generacijama važna ne samo za pojedince, već i za celo društvo. Domovi za stare postaju mesto gde se unapređuje kvalitet života starijih građana, čime se smanjuje teret na porodicama i stvara ravnoteža između potreba i resursa.

Vaša odluka: briga i podrška u domovima za stare u Srbiji

Ako želite pružiti najbolju moguću negu i podršku svojim najmilijima, odabrati dom za stare koji ispunjava visoke standarde je ključno. Briga o starijim osobama nije samo simbol lične pažnje, već i odgovornosti prema svima nama. Domaćinstva koja nude visok nivo usluga, kvalitetan smeštaj i prirodno dvorište često su ona koja ispunjavaju zahteve starijih osoba za udobnost i blagostanje.

BG DOM 56 na Voždovcu: najbolji izbor

Jedan od takvih domova je BG DOM 56, smešten na Voždovcu u Beogradu. Osim svog posvećenog tima i stručne brige, ovaj dom se ističe svojim prelepim dvorištem, omogućavajući korisnicima da borave u prirodi. Sa licencom za rad i usklađenim sa svim relevantnim propisima, BG DOM 56 pruža sveobuhvatnu negu, 24-časovnu podršku i terapeutske aktivnosti, čime stvara idealno okruženje za starije osobe.

Razmislite o sledećim stavkama prilikom izbora doma za stare u Srbiji:

– Kako biste opisali trenutno stanje domova za stare u Srbiji? Da li je broj domova dovoljan da zadovolji potrebe starijih osoba?

– Koje su prednosti domova za stare koji imaju dvorište i kako ono doprinosi kvalitetu života korisnika?

– Da li ste svesni važnosti licenciranosti i registracije domova za stare prilikom donošenja odluke o smeštaju svojih najmilijih?

– Kakva je vaša percepcija brige o starijim osobama u društvu? Koliko je važno da se unapređuje kvalitet njihovog života?

Vaša briga je važna

Staranje o starijim generacijama nije samo lična obaveza već i društvena odgovornost. Odluka o smeštaju u dom za stare je važna, i sa pravim izborom možete pružiti vašim najmilijima kvalitetan i bezbedan život u njihovim zlatnim godinama. 

Dom za stare BG DOM 56 je upravo vaš pravi izbor! Pozovite nas da vas informišemo oko svih detalja smeštaja vaših najmilijih u naš dom.

Pročitajte i naše druge objave

bg dom 56 - zivot posle 70-te

Život posle 70-te

Život nakon 70: Saveti za zdravu i ispunjenu starost Sedamdesete godine života su često prekretnica – vreme refleksije, prilagođavanja i nastavka uživanja u životu. Iako

Pošaljite nam upit

Ili nas pozovite!