Dom za stare na voždovcu BG DOM 56
Dom za stare

Licenca: 783

Ul. Jovana Popovića 7,

Voždovac, Beograd

011/ 749-81-37

066/ 88-00-888

Društvena izolacija starih

drustvena izolacija starih

Borba protiv društvene izolacije – socijalna interakcija u BG DOM 56

Društvena izolacija može biti ozbiljan izazov za starije osobe, a njeni negativni efekti se ogledaju kroz fizičko i mentalno zdravlje. U domovima za stare, kao što je BG DOM 56, prepoznaje se važnost promovisanja aktivnosti i programa koji podstiču socijalnu interakciju. Pruža se podrška starijim osobama koje se suočavaju sa usamljenošću kroz individualne razgovore i grupne aktivnosti.

Društvena izolacija i njeni efekti

Starije osobe su često izložene riziku od društvene izolacije. Zbog faktora kao što su gubitak partnera ili prijatelja, smanjenje pokretljivosti, migracija porodice ili ograničen pristup socijalnim aktivnostima. Ova izolacija može dovesti do depresije, anksioznosti, smanjenja samopoštovanja. Ali i fizičkih problema poput povećanog krvnog pritiska i smanjenja imunološke funkcije.

BG DOM 56 – Oaza socijalne interakcije

BG DOM 56 se ističe kao primer u borbi protiv društvene izolacije među starijim osobama. Kroz širok spektar aktivnosti i programa, ovaj dom za stare pruža sigurno okruženje. Podstiče socijalnu interakciju i podržava mentalno i fizičko blagostanje korisnika.

BG DOM 56 organizuje raznolike aktivnosti koje obuhvataju društvene igre, radionice, sportske aktivnosti, umetničke časove i još mnogo toga. Ove aktivnosti pružaju priliku starijim osobama da se okupljaju, druže i razmenjuju iskustva.

Grupni programi: Formiranje grupa sa sličnim interesovanjima omogućava korisnicima da se povežu sa drugima koji dele iste hobije ili aktivnosti. Ovo stvara osećaj pripadnosti i podrške unutar zajednice doma za stare.

Individualna i grupna podrška

Individualni razgovori: stručni tim socijalnih radnika i psihologa u BG DOM 56 pruža podršku starijim osobama kroz individualne razgovore. Ovi razgovori omogućavaju korisnicima da izraze svoje emocije, brige i potrebe, dok stručnjaci pružaju podršku i savete za prevazilaženje problema.

Grupne aktivnosti poput terapijskih grupa za podršku ili grupnih terapijskih aktivnosti mogu biti od velike koristi u borbi protiv društvene izolacije. Ove grupe omogućavaju starijim osobama da dele svoje iskustvo sa drugima u sličnoj situaciji, pružajući im podršku i ohrabrenje.

Da zaključimo, društvena izolacija može imati štetne posledice po fizičko i mentalno zdravlje starijih osoba, ali uz podršku doma kao što je BG DOM 56, moguće je prevazići ovaj izazov. Kroz promovisanje socijalne interakcije i pružanje podrške kroz individualne i grupne aktivnosti, starije osobe mogu održati kvalitetan i ispunjen život u staračkim domovima. BG DOM 56 se ističe kao primer u ovom pogledu, pružajući starijim osobama sigurno okruženje i podršku koja im je potrebna da se osećaju povezano i podržano.

Pročitajte i naše druge objave

bg dom 56 - zivot posle 70-te

Život posle 70-te

Život nakon 70: Saveti za zdravu i ispunjenu starost Sedamdesete godine života su često prekretnica – vreme refleksije, prilagođavanja i nastavka uživanja u životu. Iako

Pošaljite nam upit

Ili nas pozovite!